Flamenco De Sofa

Zdravím všechny milovníky flamenka!

 

Situace ve světě je jaká je, netřeba to zbytečně opakovat. Od toho máme média.
Absolutní kulturní kolaps se nevyhnul ani flamenku. 

Rozhodli jsme se, že na našich stránkách jméno viru nebudeme zmiňovat a živit tak jeho zápornou energii. Bude to zkrátka jen “ten” virus. Virus jehož jméno se nevyslovuje a brzy tak zcela jistě upadne v zapomnění. 

Koncerty, flamenkové festivaly, představení, veřejné i soukromé fiesty jsou zrušeny. Nikdo neví, na jak dlouho a kdy budeme moct opět přivítat španělské umělce v divadlech a koncertních sálech a nechat si pustit do žil vesmírnou flamenkovou energii, kterou všichni milujeme.

Z tohoto důvodu jsme se i my přesunuli online. Ano, nikdy to nebude to pravé ořechové, ale aktuálně je to jediná možnost. A jelikož vůbec netušíme, zda bude vůbec reálné zorganizovat letošní VI. ročník festivalu Den flamenka / Día del flamenco 2020, rozhodli jsme se pro vás už teď připravit virtuální variantu festivalu, kterou můžete sledovat z gauče, z vašeho sofá. Zkrátka a dobře #FlamencoDeSofa – online flamenco festival. Umělci nemůžou do divadel, diváci nemůžou do divadel, ale nemůžeme jeden bez druhého být. Tak se pojďme potkat na gauči.

Pohodlně se usaďte se skleničkou svého oblíbeného vína, nalaďte si nás online, pusťte si nás na velkou obrazovku, zvuk dejte na maximum (sousedé jistě prominou) a začínáme….

…. málem bych zapomněla. Španělsko je jednou ze zemí, kterou “ten” sužuje nejvíce a přísná opatření vztahující se i na všechny flamenkové umělce budou ještě nejakou dobu trvat. Náš festival je chce podpořit v jejich nelehké situaci. Všechna uveřejněná představení a koncerty můžete shlédnout zdarma, ale můžete své oblíbené umělce podpořit dobrovolným vstupným. Věřím, že si každý najde částku, která pro něj bude únosná a pro umělce bude ve finále velkou podporou. Žádná částka není malá, každá kapka se počítá.

Finance vybrané za jednotlivé koncerty budou poslány do Španělska jednotlivým souborům a rozděleny mezi účinkující, kteří vystupují na nahrávkách.

Číslo účtu najdete vždy u konkrétního koncertu či představení!

!! Podpořte svého umělce i svoji duši z gauče !!

Všichni vám přejeme příjemný zážitek, děkujeme za solidaritu a těšíme se v lepších časech!

Karol Martincová
ředitelka festivalu

.

4. června (čtvrtek) 19:00 (CZ, ESP)
DAVID PEREZ: Puntal
10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra


11. června (čtvrtek), 19:00 (CZ, ESP)
KARIME AMAYA: La Fuente
10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra


18. června (čtvrtek), 19:00 (CZ, ESP)
NINO DE LOS REYES: Tierra
10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra


25. června (čtvrtek), 19:00 (CZ, ESP)
CHORO MOLINA:
Aviso: Bayles de Jitanos

10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra


2. července (čtvrtek), 19:00 (CZ, ESP)
LA MONETA: Muy especial
10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra


9. července (čtvrtek), 19:00 (CZ, ESP)
POL VAQUERO: Antojo
10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra


16. července (čtvrtek), 19:00 (CZ, ESP)
ADRIÁN SANTANA: Simbiosis
10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra


23. července (čtvrtek), 19:00 (CZ, ESP)
MÓNICA FERNÁNDEZ: Comadre
10:00 Mexico City
13:00 New York
14:00 Buenos Aires
18:00 Londýn
20:00 Moskva
02:00 Tokio
03:00 Canberra